Ügyfélszolgálat +36 23 500 187

Aral

TÖBB, MINT MOTOROLAJ!

 

Az Aral kenőanyagokat legfőképpen a kereskedelemben található, főleg szervizekben és jelentős része neves márkaszervizekben.
Ma már kiváló minőségû 60 közlekedési és 600 ipari termékek palettájával van jelen a magyar piacon.
 

 

Az Aral kenőanyagai (motorolajok, hidraulikaolajok, kenőzsírok, speciál-termékek, valamint ipari olajok) kivétel nélkül csúcsminőségû termékek, melyek kielégítik  a  jármûgyártók követelményeit.


Kiemelhetjük az  Aral Super Tronic0W-40 motorolajat, amely a személygépkocsi motorok legjobb kenését és maximális üzemanyag-megtakarítást biztosít,ja melyet  benzin- és dízelüzemû személygépkocsikhoz egyaránt alkalmazható.
Története

1898-ban Németországban 13 bányászati vállalat létrehozott egy egyesülést Nyugat-Német Benzolértékesítő Egyesülés (Westdeutschen Benzolverband, BV.) néven, a kőszén kokszolása során keletkező aromás vegyületek értékesítésére.

 1922-ben a háború után az egyesülés megnyitotta első nyilvános töltőállomását, amely még kézi benzinpumpával mûködött.

 1924-ben volt a nagy áttörés, amikor az egyesülés piacra dobta, a világ első saját fejlesztésû szuper üzemanyagát BV-Aral néven,mely benzolból és benzinből állt.
Az Aral név is ekkor született meg az ARomás (benzolok) és az ALifás (benzinek) keverőkomponensek kezdőbetûiből.

1955-ben az Aral AG létrehozta az Aral Austria GmbH-t. Ekkor az Aral AG-nek már kiterjedt benzinkút-hálózata volt Németországban

Az Aral AG az évek során egy hatalmas vállalatóriássá növekedett, mind méretét, mind piaci pozícióját, forgalmát tekintve. Számos leányvállalatot hozott létre, melyekkel együtt az Aral AG Európa egyik legnagyobb benzinkút hálózata. Benzinkútjain a legmodernebb technikákat alkalmazza és nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre.

Az Aral AG 2002 évtől a BP 100%-os tulajdonában van, és az így létrejött integrált vállalat a világ egyik legmeghatározóbb olajipari cége.