Ügyfélszolgálat +36 23 500 187

TUNGSRAM

       
A Tungsram eredete az 1862-ben Bécsben alapított Egger B. és Tsa. elődvállalatig nyúlik vissza. A cég eleinte főleg telefon- és távíró-berendezéseket gyártott, termékprofilja azonban néhány évvel Edison nevezetestalálmányának bejelentése után már kiegészült a szénszálas izzólámpákkal.

Eggerék 1896-ban alakultak Budapesten részvénytársasággá. Ezt a dátumottekintjük a Tungsram alapítási évének.

 A Tungsram néhány év múlva JustSándor és Hanaman Ferenc találmánya alapján elsőként a világon hozzáláthatott a  sokkal nagyobb fényhasznosítású és hosszabb élettartamú volfrámszálas izzólámpák gyártásához is.

 

Termékcsalád

   Típusválaszték

  Elõnyök

 

 

"Megalight"

 

H1, H4

 

A "Megalight" típus 30%-al magasabb megvilágítási szintet biztosít a vezető előtti, biztonság szempontjából meghatározó útszakaszon.

 

"Gold"

 

H1, H3, H4

 

A "Gold" lámpa többrétegû sárga bevonata megnöveli a látótávolságot esős, havas és ködös idõben ezáltal növelve a biztonságot.

 

"Allday"

 

H1, H3, H4

 

Az "Allday" típus többrétegû sárga bevonata biztosítja mindazon előnyöket mint a "Gold" kivitel, de fehérebb fénye javítja a látáskomfortot és hatásfokot.

 

"Superblue"

 

H1, H3, H4, H7

 

A "Superblue" típus speciális neodimiummal színezett üvege nappali fényhez közelítő fényt ad, növeli a vizuális komfortot és kontrasztot.

 

"Euroblue"

 

H1, H4, H7

 

Az "Euroblue" típus burájának több rétegû kék bevonata még közelebb áll a nappali fény komfortjához, így a gázkisülõ Xenon autólámpák fényéhez, még inkább kiemeli a jelzõtáblákat, útjeleket, így növeli a biztonságot.

 

 

 

 

A TUNGSRAM Super-Blue halogén autófényszóró-lámpák különleges, anyagában kékes színû  üvegből készülnek, amely kiszûri a fény sárga összetevőjének nagy részét és így a nappali körülményekhez hasonló, konzisztens, ragyogó fehér fényt állít elő. Az anyagában kékes színû búra üveg a más gyártók által forgalmazott kék színû bevonattal ellátott búrákhoz képest azzal az előnnyel jár, hogy teljesen kiküszöböli a bura külső felületéről esetleg visszaverődő sárgás fénykomponenst.